Botanical name : Origanum majorana
Marjoram, Sweet Marjoram
Marjolaine
Family/Famille : Lamiaceae
Cette plante aromatique vivace d'environ 60cm de haut originaire du bassin méditerranéen est souvent confondue avec son "cousin" l'Origan (Origanum vulgare) auquel elle ressemble beaucoup. En région froide, la marjolaine est cultivée comme une annuelle.
La Marjolaine est idéale pour un toit végétal en zone sèche et aride car, bien qu'elle puisse résister à un gel léger, cette frileuse ne supporte pas l'humidité combiné au froid et elle a besoin d'une exposition ensoleillée adorant les sols très secs et les terres sableuses avec si possible quelques graviers ou galets pour accumuler la chaleur.
This aromatic perennial Mediterranean native plant is about 60cm high and often confused with his "cousin" the Oregano (Origanum vulgare) which it closely resembles. In cold region, marjoram is grown as an annual.
Marjoram is ideal for a green roof in a dry and arid area. Although she can withstand a light frost, she does not like moisture combined with cold temperatures - she needs a sunny exposure and adores very dry and sandy soil if possible, with sharp sand, gravel or pebbles to accumulate heat.
Plante méditerranéenne par excellence la Marjolaine et indissociable des "Herbes de Provence" et est cultivée depuis l'Antiquité dans toute l'Europe.
Selon la légende Vénus aurait crée la Marjolaine afin de guérir les blessure d'Enée. Les Grecs la connaissaient bien et ils en ont fait le symbole de l'honneur, de l'amour et du bonheur.
En cuisine la Marjolaine s'emploie sous forme de feuilles fraîches ou séchées, seule ou en mélange avec d'autres herbes, notamment pour aromatiser la sauce tomate et les pizzas. Son arôme plus délicat que celui de l'origan la rapproche du thym. Il convient de l'ajouter en fin de préparation, un temps de cuisson trop long risquant de faire disparaître tout son arôme.
Mediterranean plant par excellence Marjoram is inseparable from the "Herbes de Provence " and has been cultivated since ancient times throughout Europe.
According to legend Venus would create the Marjolaine to heal the wound of Aeneas. The Greeks knew this plant very well and they made it the symbol of honor, love and happiness.
In the kitchen Marjoram is used fresh or as dried leaves, alone or mixed with other herbs, especially to flavor the tomato sauce and pizza. Its more delicate flavor than oregano is closer to thyme. It should be added at the end of preparation, as heat and prolonged cooking times may remove her flavor.
According to legend Venus would create the Marjolaine to heal the wound of Aeneas. The Greeks knew this plant very well and they made it the symbol of honor, love and happiness.
In the kitchen Marjoram is used fresh or as dried leaves, alone or mixed with other herbs, especially to flavor the tomato sauce and pizza. Its more delicate flavor than oregano is closer to thyme. It should be added at the end of preparation, as heat and prolonged cooking times may remove her flavor.
Les premiers colons introduisirent la Marjolaine en Amérique du Nord et l'utilisèrent à la fois comme épice culinaire et comme plante médicinale.
D'un point de vue médicinal la Marjolaine ressemble également à l'Origan dont elle possède certaines des propriétés, bien que son action sur le système nerveux soit plus puissante. C'est en effet un calmant nerveux très efficace, mais qui contrairement à la plupart des sédatifs elle n'est pas somnifère. Elle agit sur le stress, l'irritabilité, l'angoisse, la dépression ainsi que les affections du foie d'origine nerveuse, l'insomnie. Réchauffante et relaxante, avec des propriétés antiseptiques elle est à prendre en infusion pour soigner les états d'anxiété mais aussi migraines, rhumes et affections des bronches. L'huile essentielle obtenue par distillation des fleurs est antiseptique.
Early settlers introduced the Marjoram in North America and used it as both a culinary spice and medicinal plant.
From a medicinal point of view Marjoram and Oregano have lots of common properties, although its action on the nervous system is more powerful. It is indeed a very effective calming nervous, but contrary to most sedatives she is not soporific. It acts on stress, irritability, anxiety, depression and diseases of the liver caused by nervousness, insomnia. Warming and relaxing, with antiseptic properties it is taken as a tea to treat anxiety states as well as headaches, colds and bronchial ailments. The essential oil obtained by distillation of the flowers is antiseptic.
From a medicinal point of view Marjoram and Oregano have lots of common properties, although its action on the nervous system is more powerful. It is indeed a very effective calming nervous, but contrary to most sedatives she is not soporific. It acts on stress, irritability, anxiety, depression and diseases of the liver caused by nervousness, insomnia. Warming and relaxing, with antiseptic properties it is taken as a tea to treat anxiety states as well as headaches, colds and bronchial ailments. The essential oil obtained by distillation of the flowers is antiseptic.
Résistante à toute épreuve à la secheresse et au climat aride, cette belle herbe aromatique est indissociable d'un toit végétal en zone Méditerranéenne ainsi que dans toute zone sèche à grand ensoleillement et sa tendre floraison estivale légèrement rosée nourrira une foule d'insectes butineurs durant les mois d'été.
Extremely resistant to drought and arid climate, this beautiful herb is inseparable from a green roof in the Mediterranean area and in any area with great sunshine and dryness. And her tender pinkish summer flowering will feed a host of insect pollinators in the summer months.
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